Forta ONU in Liban, FINUL se afla in stare de alerta sporita, Hamas spune ca nu a lansat rachete din Liban.

FINUL, se afla joi in "stare de alerta sporita", dupa o serie de tiruri de rachete lansate din sudul Libanului asupra teritoriului israelian, pentru care este suspectat Hamas, desi un purtator de cuvant al miscarii islamiste a negat acuzatia, relateaza AFP.

Armata israeliana a deschis focul inspre Liban, dupa tirurile de rachete care au vizat joi nordul Israelului, a anuntat un purtator de cuvant al armatei, citat de AFP. "Am tras direct inspre sursa tirurilor de rachete provenind din Liban", a declarat purtatorul de cuvant, potrivit NewsIn.

Patru rachete de tip katiusa au fost lansate joi dimineata din Liban asupra sectorului vestic al Galileei, in apropiere de orasul Nahariya si a kibutului Kabri, provocand ranirea a cinci persoane, au anuntat serviciile de urgenta. In urma acestui atac, locuitorii din regiunea Nahariya au fost indemnati sa ramana in incaperile protejate ale locuintelor lor.

Un inalt oficial libanez din securitate a confirmat pentru AFP ca din sudul Libanului au fost lansate rachete asupra Israelului. De asemenea, locuitorii din satul Tayer Harfa, de langa frontiera Libanului cu Israelul, au declarat pentru AFP ca au auzit explozii puternice in jurul orei 6.30.

Un purtator de cuvant al miscarii siite libaneze Hezbollah a declarat ca nu are "nici o informatie pentru moment".

Miercuri, liderul Hezbollah Hassan Nasrallah se declarase gata pentru un nou razboi cu Israelul, amenintand aceasta tara cu represalii mai grave decat cel din timpul conflictului din 2006, daca deschide un al doilea front, in paralel cu cel din Gaza.

Marti, premierul israelian Ehud Olmert, lansase un avertisment pentru Hezbollah, cerandu-i sa nu deschida un al doilea front la frontiera nordica a Israelului.

Autoritatile israeliene au decis sa mobilizeze zeci de mii de rezervisti, iar aceste efective ar putea fi repartizate la frontiera nordica a tarii, in cazul unui atac palestinian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.