Primaria municipiului Chisinau anunta ca Republica Moldova dispune de rezerve de gaz pentru doua zile si de pacura pentru 10-12 zile.

Primaria municipiului Chisinau a luat act cu ingrijorare de criza termo-energetica si, pentru depasirea situatiei create, recomanda economisirea resurselor energetice.

Pentru asigurarea economisirii de resurse energetice, primaria a anuntat ca a redus temperatura agentului termic pana la 65 de grade tur si 45 grade retur. Intreprinderile de termoficare au trecut de miercuri la combustibil alternativ, adica la pacura. In urmatoarele zile, in functie de evolutia situatiei, ar putea fi sistata livrarea de apa calda catre consumatori. Iar in cazul in care rezervele de combustibil vor fi epuizate, intreprinderile de termoficare vor asigura circulatia continua a apei in retelele de termoficare, pentru a preveni iesirea din functiune a sistemului prin inghet, anunta un comunicat al primariei Chisinau.

Primaria face apel catre locuitorii municipiului sa faca economie de gaz si energie electrica, in vederea asigurarii cu resurse energetice pe un termen maxim posibil a tuturor consumatorilor, inclusiv a celor din afara Chisinaului.

In urma sistarii de catre Rusia a tranzitarii gazului pe teritoriul Ucrainei, la 7 decembrie, livrarile de gaz pe teritoriul Republicii Moldova au fost intrerupte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.