Aproape o treime dintre cei 689 palestinieni ucisi de armata israeliana in ofensiva impotriva Hamas din Fasia Gaza erau copii si adolescenti cu varste sub 16 ani, au anuntat serviciile palestiniene de urgenta.
In total, 220 tineri cu varste sub 16 ani au fost ucisi de tiruri israeliene de la declansarea ofensivei la 27 decembrie, a spus seful serviciului de urgente din Fasia Gaza, Mouawiya Hassanein.

Cum credeti ca ar trebui protejati copii de un razboi pentru care ei nu sunt vinovati? Spune-ti parerea pe forum !

Proportia victimelor civile a crescut puternic de la declansarea ofensivei terestre, la 3 ianuarie, luptele avand loc in zone locuite.

Organizatia Save the children si-a exprimat miercuri "ingrijorarea fata de numarul mare de copii si membri ai familiilor lor fortati sa se refugieze din calea bombardamentelor", informeaza NewsIn.

Marti, 43 de persoane au fost ucise si peste 100 ranite intr-un atac israelian impotriva uneui scoli ONU din nordul Fasiei Gaza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.