Ministrul israelian al apararii, precum si lideri ai Hamas au anuntat ca opresc focul timp de trei ore in Fasia Gaza, pentru a permite reaprovizionarea locuitorilor Gazei si interventia echipelor de salvare, informeaza CNN.

Un purtator de cuvant al armatei israeliene a anuntat anterior ca bombardamentele israeliene asupra Fasiei Gaza vor fi oprite zilnic timp de trei ore, incepand de miercuri, de la ora 11.00 GMT (13.00, ora Romaniei), potrivit NewsIn.

Un membru al biroului politic al Hamas, Moussa Abou Marzouk, a declarat tot miercuri ca gruparea islamista palestiniana nu va lansa rachete asupra teritoriului israelian pe durata pauzei instituite de Israel in bombardamentele asupra Fasiei Gaza, a anuntat un purtator de cuvant, relateaza AFP.

"Nu ma astept sa fie lansate rachete pe durata celor trei ore", cat va dura intreruperea bombardamentelor israeliene, a declarat Moussa Abou Marzouk, la Damasc, citat de Oussama Abou Khaled.

"Aceasta pauza a fost decisa de fortele de ocupatie israeliene. Miscarile de rezistenta palestiniene vor continua sa faca fata agresiunii israeliene", a adaugat Abou Khaled.

Prin aceste declaratii, Moussa Abou Marzouk nu s-a referit la o incetare a focului, a subliniat Abou Khaled.
Lansata in 27 decembrie, ofensiva israeliana s-a soldat pana in prezent cu moartea a peste 660 de palestinieni si ranirea altor 2.950, potrivit serviciilor de urgenta palestiniene.

Cabinetul premierului Ehud Olmert a anuntat astazi ca Israelul va deschide un culoar umanitar, "pentru a contracara o criza umanitara in Gaza".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.