Fostul guvernator de Florida, Jeb Bush, fratele presedintelui american in exercitiu George W. Bush, a declarat marti ca exclude posibilitatea de a candida pentru un loc in Senat, asa cum intentiona initial, relateaza Reuters.
Jeb Bush, care a fost un guvernator republican popular, a declarat ca nu va candida la alegerile din 2010 pentru un loc in Senat reprezentand Florida, acest loc devenind vacant dupa retragerea senatorului republican Mel Martinez, care a renuntat la aceasta functie.

"Desi oportunitatea de a-mi servi statul si tara in aceasta perioada tensionata si dinamica este atragatoare, nu este momentul potrivit pentru a ma intoarce" in Congres, a declarat el.

Jeb Bush pare sa fi avut de ales intre a incerca sa obtina un loc in Senat si a se muta la Washington sau a-si continua activitatea in cadrul firmei sale de consultanta si a ramane alaturi de familia sa, in Florida.
In declaratia sa, cel mai mic dintre fratii Bush a precizat totusi ca spera in continuare ca va juca un rol important in viitorul Partidului Democrat, care a suferit infrangeri la ultimele doua scrutine. "Trebuie sa reconstruim partidul concentrandu-ne pe obiective comune si pe principiile conservatoare de baza care ne unesc - o implicare limitata a Guvernului, un sistem de aparare nationala puternic si o protectie a libertatii temperata de responsabilitatea personala", a declarat Jeb Bush.

Democratii ar putea fi incantati de decizia lui Bush, in conditiile in care le-ar fi fost mai greu sa candideze impotriva lui decat impotriva oricarui alt candidat republican.

Fostul sef de stat american George H. W. Bush, tatal lui Jeb Bush si al presedintelui in exercitiu, a declarat saptamana trecuta ca i-ar placea sa-si vada cel de-al doilea fiu in functia de presedinte al Statelor Unite, adaugand insa ca momentul ar fi probabil nepotrivit.

George W. Bush isi va incheia mandatul la 20 ianuarie, iar popularitatea sa a scazut sub 30% in sondaje, unul dintre cele mai mici niveluri inregistrate de un presedinte in istoria Statelor Unite.
"Daca va retrageti in intregime din Irak si lasati tara poporului ei, libera si independenta, vom incepe imediat un dialog cu voi, pentru a crea cele mai ample relatii strategice cu America", a spus Ibrahim, adaugand ca Washingtonul are "interese strategice legitime" in Irak si in regiune.

Irakul si Statele Unite au incheiat un pact de securitate care prevede retragerea tuturor trupelor americane pana la sfarsitul anului 2011. In ultimii ani, securitatea Irakului s-a ameliorat, iar violentele sunt in prezent la cel mai scazut nivel din ultimii cinci ani, potrivit armatei americane. Insa comandantii americani avertizeaza ca acest echilibru este in continuare fragil.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.