Un fost consilier al lui Saddam Hussein a declarat intr-o inregistrare audio difuzata ieri ca Israelul nu ar fi indraznit sa lanseze ofensiva din Gaza, daca fostul dictator irakian ar fi fost in continuare la putere, informeaza Reuters.

"Atacul barbar asupra poporului nostru arab din Gaza este rezultatul firesc al lipsei de influenta a Irakului si a absentei liderului sau national, martirul Saddam Hussein", a spus Izzat Ibrahim al-Douri, cel mai important fost oficial al regimului de la Bagdad aflat inca in libertate.

Fost vicepresedinte al Consiliului de Conducere a Revolutiei din Irak, el figureaza la pozitia a sasea pe o lista americana cu 55 cei mai cautati irakieni. Pentagonul a fixat o rascumparare de 10 milioane de dolari pentru capturarea sa.

Afirmatiile sale au fost facute intr-o inregistrare audio difuzata de postul arab de televiziune al-Jazeera, care nu a precizat cum a obtinut inregistrarea. Autenticitatea acesteia nu a putut fi verificata.

Saddam Hussein, executat in 2006 dupa ce a fost indepartat de la putere de o invazie condusa de Statele Unite in 2003, a lansat mai multe rachete impotriva Israelului in 1991, in timpul primului razboi irakiano-american.

"Suntem cu voi pe campul de bataie, iar Gaza va iesi victorioasa, cu voia lui Dumnezeu", a spus fostul oficial irakian, potrivit NewsIn.

El a adaugat insa ca insurgentii irakieni ar negocia cu Washingtonul, daca noua administratie americana a lui Barack Obama ar retrage fortele din Irak. Opozitia fata de razboiul din Irak a jucat un rol important in victoria lui Obama la alegerile prezidentiale, dar intre timp el si-a nuantat pozitia, spunand ca doreste o retragere responsabila.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.