Miliardarul german Adolf Merckle, in varsta de 74 de ani, al carui imperiu industrial era amenintat dupa ce pierduse milioane de euro in plasamente bursiere, a murit, dupa ce a fost lovit de un tren, potrivit presei germane de marti, citata de AFP.

Merckle a decedat luni seara, dupa ce a fost lovit de un tren in apropiere de Blaubeuren (sud-estul Germaniei), locul sau de resedinta, potrivit paginilor de internet ale cotidianelor Die Welt si Berliner Morgenpost, fara detalii suplimentare.

Politia a confirmat ca un om a murit pe calea ferata, dar nu a precizat identitatea acestuia, potrivit Die Welt.

Miliardarul, discret pana in prezent, a surprins Germania dupa ce a pierdut zeci de milioane de euro in operatiuni bursiere ghinioniste, mai ales cu titluri Volkswagen, care au pus in pericol grupul familial al acestuia.

Aproape necunoscut in afara tarii, Adolf Merckle avea, potrivit revistei Forbes, a 94-a avere din lume, estimata in martie la 9,2 miliarde dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.