Sase avioane militare israeliene au incalcat marti spatiul aerian libanez, survoland mai multe regiuni ale tarii, a anuntat intr-un comunicat armata libaneza, citata de AFP.

"La ora 9, doua avioane militare au incalcat spatiul aerian deasupra localitatii Kfar Kila si au survolat mai multe regiuni libaneze, dupa care s-au departat la ora 11.20", precizeaza comunicatul, potrivit NewsIn.

In plus, patru avioane au survolat, intre orele 8.30 si 9.30, mai multe regiuni din Liban, potrivit armatei.
Comunicatul mai precizeaza ca o drona a survolat sudul Libanului in timpul noptii de luni spre marti.
Aviatia israeliana survoleaza aproape zilnic spatiul aerian libanez.

Ofensiva israeliana din Fasia Gaza a provocat din nou temeri legate de un nou conflict intre gruparea siita Hezbollah si statul israelian, la doi ani de la razboiul dintre cele doua, din 2006.

Aceste survolari constituie o incalcare a rezolutiei 1.701 al Consiliului de Securitate al ONU, care a pus capat acestui conflict ce a durat 34 de zile.

ONU a cerut in repetate randuri Israelului sa puna capat survolarii teritoriului libanez. In opinia Natiunilor Unite, survolarile dauneaza credibilitatii Fortei Intermediare a ONU in Liban (FINUL), desfasurata in sud, la frontiera cu Israelul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.