Autoritatile chineze au anuntat primul deces cauzat de gripa aviara dupa 2003, victima fiind o femeie de 19 ani care se ocupa cu vanzarea carnei de pasare intr-o piata din Beijing.

Autoritatile medicale din capitala Chinei au confirmat ca femeia de 19 ani care murise de Anul Nou era infectata cu virusul H5N1, gripa aviara fiind cauza mortii, relateaza NewsIn. Huang Ianqing a murise in dimineata de 1 ianuarie intr-un spital din Beijing. Acesta a fost primul deces cauzat de gripa aviara inregistrat dupa 2003, potrivit autoritatilor medicale chineze.

Femeia a acuzat dureri si febra incepand cu 24 decembrie, iar starea ei a continuat sa se deterioreze, fiind adusa la spital pe 27 decembrie. Expertii de la Centrul municipal de control al bolilor din Beijing si cei ai Academiei militare de stiinte medicale au confirmat ca moartea a survenit unei infectii cu virusul H5N1.

Tanara provenea dintr-o provincie din estul Chinei si locuia in Chiaoyang, un cartier din Beijing. Ea adusese acasa noua rate dintr-o piata a capitalei chineze, unde se ocupa cu vanzarea de pasari. Huang a dat trei dintre rate familiei sale dupa ce le-a curatat, iar pe sase le-a oprit acasa.

Beijingul a raportat cazul la OMS, iar autoritatile au anuntat ca victima gripei aviare intrase, in ultimele zile, in contact cu nu mai putin de 116 persoane, dintre care 14 membri ai familiei sale, restul, de 102, fiind cadre medicale, potrivit Xinhua.

Luna trecuta, un bebelus a fost diagnosticat ca fiind purtator al virusului H9N2, tot de gripa aviara, intr-un spital din Hong Kong.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.