Jurnalul de pe France 2 a difuzat luni imagini inregistrate de un amator pentru a ilustra ofensiva israeliana din Fasia Gaza, care datau insa din 2005, fiind filmate dupa o explozie accidentala, a anuntat astazi postul public de televiziune, care a prezentat scuze telespectatorilor.

Jurnalul difuzat la ora 13.00 de principalul post de televiziune public din Franta a prezentat luni imagini video inregistrate de un amator, difuzate pe internet, in care se puteau vedea mai multe cadavre. "Pentru a ilustra violenta luptelor, posturile de televiziune arabe si internetul difuzeaza aceste imagini filmate cu un telefon mobil. Se pare ca este vorba despre o lovitura cu racheta, la 1 ianuarie. Pot fi vazute cadavrele unor combatanti, dar si ale unor civili", a spus prezentatorul France 2, potrivit NewsIn.

Insa pe site-ul LePost.Fr se afirma ca inregistrarea video dateaza de fapt din 2005 si a fost realizata in urma unei explozii accidentale a unui camion care transporta rachete ale Hamasului, in tabara de refugiati Jabalya, in nordul Fasiei Gaza.

"Este o greseala din partea noastra. Este vorba despre o eroare interna legata de verificarea informatiei", a explicat conducerea France 2, precizand ca analizarea imaginilor a fost facuta la Paris. "Persoanele care au pregatit acest subiect s-au grabit", a precizat responsabilul pentru anchete si reportaje al postului francez France 2, Etienne Leenhardt, pentru LePost.fr.

In timpul jurnalului televizat de marti de la ora 13.00, prezentatoarea Elise Lucet a prezentat scuze telespectatorilor. "Ieri, in timpul materialului consacrat situatiei din Gaza, am prezentat o secventa de 12 secunde prezentata ca fiind o inregistrare de actualitate. De fapt, este vorba despre imagini inregistrate in Fasia Gaza, insa din 2005. Redactia France 2 va prezinta scuze pentru aceasta confuzie regretabila", a spus ea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.