Alex, un orfan in varsta de 17 ani, isi apara cu determinare destinul si cere o sansa pentru a se realiza in viata fara a mai depinde de deciziile statutului american.

"Numele meu este Alex, in prezent studiez la colegiul Stoney Creek din Rochester Hills, unde in curand voi fi senior. Sunt sigur ca veti fi surprinsi, poate neplacut, de circumstantele in care va trimit aceasta scrisoare".

Astfel si-a inceput adolescentul cea mai importanta scrisoare din viata sa, in care practic implora pentru un camin, pentru o sansa de a-si urma visele.

Sub acest imbold si dupa cautari riguroase, el a ales 30 de posibili parinti adoptivi din zona Rochester Hills, ale caror informatii de contact le-a gasit pe internet, relateaza site-ul Freep.com.

Odata alesi parintii, Alex a inceput "licitatia", prezentandu-si sumar viata dar si stituatia in care se afla.

Alex s-a nascut in Romania, iar pe cand avea doar cateva luni a ajuns in America cu parintii. Tatal lui a fost deportat in Romania cand nici nu mergea in picioare, iar de atunci nu a mai auzit nimic de el.

Mama lui Alex a obtinut o diploma in inginerie si a inceput sa predea la o universitate locala.

"Era un parinte foarte bun, nu numai ca ma ajuta cu temele de zi cu zi dar ma invata si urmatoarele capitole. Era foarte miloasa, avea un simt moral puternic pe care l-am deprins de la ea. Mama mea a fost o persoana iubitoare si grijulie, ii datorez pasiunea pentru invatatura", spune Alex.

Lucrurile au luat insa o intorsatura neplacuta cand aceasta a suferit o lovitura la cap in urma unui accident de masina, dezvoltand dereglari psihice.

Alex povesteste ca dupa accident mama lui s-a schimbat, se certau constant, urmand ca in 2001 sa fie luat din custodia acesteia si plasat in ingrijirea centrelor pentru orfani.

Alex isi aminteste ca a avut un soc cand a vazut cum dintr-o data, o persoana atat de inteligenta nu mai este in stare nici macar sa te priveasca sau sa vorbeasca.

Student de onoare, Alex isi doreste cu orice pret sa incheie studiile la Stoney Creek, dupa care sa evolueze la Harvard, sau Columbia, Stanford, la universitatea dn New York sau din Michingan.

Insa acest vis era pe cale de a nu se indeplini. Dupa ce a trecut prin opt centre de plasament, a fost pe punctul de a fi trimis sa locuiasca la o casa de copii din Detroit, Grosse Pointe Woods.

Gandul ca va trebui sa schimbe scoala pentru a treia oara in patru ani l-a impins insa sa puna capat acestei situatii.

Scoala insemna totul pentru el. Este mai mult decat o cladire, este casa lui, explica adolescentul. Profesorii si consilierii, studentii, secretarele dar si directorii de la Stoney Creek au devenit familia lui Alex.

"Scoala mea inseamna totul pentru mine. Cand aveam parte de haos acasa ma refugiam in studii si prieteni, de unde am primit compasiune si suport".

Indemnat de aceasta dorinta, Alex si-a continuat scrisoarea incercand sa se vanda.

"Sunt un copil bun fara antecedente negative, cu un comportamnet adecvat, iar cel mai vizibil fapt este acela ca sunt un student excelent. Cel mai mare vis al meu este sa fiu acceptat la o scoala de elita, iar in acest sens detin capacitati intelectuala si emotionala".

"Este foarte neobisnuit ca un copil sa si caute singur parinti adoptivi, dar totul despre Alex este neobisnuit. Este extrem de inteligent, un elev eminent, nu stiu care este IQ-ul lui dar cred ca este la nivel de geniu, este impresionant cazul sau avand in vedere prin ce a trecut", a declarat avocatul care il reprezinta pe alex de mai mult de un an.

La Stoney Creek Alex este iubit de toata lumea si a creat relatii excelente cu toti cei din jur. "Alex este favoritul nostru, un adevarat star, am muncit mult cu el", a declarat directorul scolii.

In urma scrisorii, reactiile favorabile nu au intarziat sa apara. Pe langa incurajarile si aprecierile cunoscutilor dar nu numai, fata de ambitia si curajul tanarului, o familie dintre cele apelate a facut un pas inainte sa-l ajute pe Alex.

El s-a mutat deja cu cei care l-au acceptat in viata lor cu o zi inainte de inceperea scolii iar acum urmeaza cursurile din ultimul an la scoala pe care o iubeste.

Mama adoptiva a lui Alex spune despre acesta ca este foarte inteligent, talentat, responsabil si inzestrat cu multiple calitati, dar si ca insufla incredere si speranta.

Alex vrea sa se specializeze in stiinte politice sau economice. El a fost acceptat in programul de onoare al Universitatii din Michigan dar asteapta vesti din partea universitatilor Columbia si Harvard.

"Vreau sa fac ceva cu adevarat important, sa imbunatatesc viata oamenilor la o scara cat mai mare", mai spune Alex.

"Experienta de orfan a avut un mare impact asupra mea, de aceea nu pot fi contestate calitatile ce ma definesc. Pretuiesc abilitatea de a infrunta sentimentele de instabilitate si ma axez pe ceea ce este cu adevarat important in viata, si anume indeplinirea responsabilitatilor, munca, o educatie si incercarea de a-i face fericiti pe cei din jur. Impactul unei persoane pe aceasta lume nu se masoara in venit luxuriant sau diplome, ci este relevant prin curajul, convingerea morala de care dau dovada si vietile omenesti pe care le influenteaza pozitiv. Eu am ales sa fiu persoana din urma", isi incheie Alex scrisoarea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.