Trei militari israeliani, membri au unitati de elita, au fost ucisi, iar alti 24 au fost raniti luni seara, in nordul Fasiei Gaza, cand un tanc israelian a deschis focul, din greseala, asupra pozitiei lor, a anuntat un purtator de cuvant al armatei, citat de AFP.

"Trei soldati ai fortelor israeliene au fost ucisi in urma exploziei unui obuz tras din greseala de un tanc israelian, in cursul unei operatiuni" din nordul Fasiei Gaza, a anuntat purtatorul de cuvant, adugand ca 24 de militari au fost raniti. Potrivit NewsIn, el a precizat ca dintre acestia, unul se afla in stare critica, iar trei in stare grava. Ceilalti 20 au fost raniti "usor sau moderat". Comandantul unitatii, colonelul Avi Peled, se afla printre militarii raniti usor.

"Obuzul a cazut pe o structura unde se aflau soldatii", a adaugat purtatorul de cuvant, fara a oferi detalii despre zona in care se afla unitatea. Dar mai multi martori au declarat ca incidentul s-a produs la Choujaiya, un cartier din estul orasului Gaza, care este incercuit de tancuri israeliene.

Luni seara, aripa armata a Hamas, Brigazile Ezzedine al-Qassam, a anuntat ca a ucis 10 militari israelieni si ca a ranit alti 30. Ierusalimul a refuzat sa comenteze afirmatile.

In total, patru militari israelieni si-au pierdut viata, iar alti 79 au fost raniti de la inceputul operatiunii terestre din Fasia Gaza, sambata seara, potrivit unui bilant oficiali israelian, care ii include si pe cei trei ucisi sau raniti de tancul israelian.

Choujaiya, cartier invecinat cu Zeitoun, a fost teatrul unor lupte intense in seara de luni. Locuitorii acestor doua cartiere au auzit explozii puternice si bombardamente frecvente ale artileriei si aviatiei israeliene. Potrivit unui jurnalist AFP aflat la fata locului, acestea au fost cele mai importante raiduri aeriene de la lansarea ofensivei terestre in Fasia Gaza. O sursa militara israeliana a confirmat ca in aceste sectoare au loc lupte intense.

"Luptele sunt foarte violente la Choujaiya", a declarat si un membru Hamas, sub acoperirea anonimatului. "Rezistenta le-a pregatit ambuscade fortelor israeliene si a ranit sapte soldati", a declarat el. Miscarea islamista a anuntat intr-un comunicat si ca a lansat rachete antitanc vizand cel putin sapte blindate.

Un purtator de cuvant al Jihadului islamic, Abou Ahmed, a precizat ca si membrii acestei grupari au luat parte la lupte si ca unul dintre militantii sai a fost ucis.

Cel putin 555 de palestinieni au fost ucisi, iar alti 2.700 au fost raniti in Fasia Gaza de la inceputul ofensivei israeliene, in 27 decembrie, potrivit serviciilor de urgenta palestiniene. Israelul afirma ca a omorat zeci de combatanti ai Hamas, informatie care nu a putut fi confirmata din surse independente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.