Lupte extrem de violente se inregistrau luni seara in orasul Gaza intre armata israeliana si luptatori Hamas, pentru prima data de la inceputul ofensivei terestre, ce a fost lansata sambata, potrivit martorilor oculari palestinieni si unei surse militare israeliene, relateaza AFP.

Ofensiva declansata in urma cu zece zile de armata israeliana impotriva gruparii Hamas, care controleaza aceasta zona, s-a soldat cu mai mult de 500 de morti, printre care numerosi civili, potrivit surselor palestiniene.

Aripa militara a Hamas a spus anterior ca mii de militanti sunt gata sa lupte impotriva armatei israeliene in Fasia Gaza.

"V-am pregatit mii de militanti bravi, care va vor astepta la fiecare colt si va vor primi cu foc si sabie", a spus Abou Obeida, purtatorul de cuvant al Brigazilor Ezzedin al-Qassam, aripa militara a Hamas.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.