Ofensiva israeliana din Fasia Gaza a provocat pierderi importante gruparii palestiniene Hamas si va continua pana ce comunitatile israeliene din regiune vor fi in afara oricarui pericol, a declarat ministrul apararii Ehud Barak.

"Hamas a suferit pana in prezent lovituri grele din partea noastra, dar nu ne-am atins inca obiectivele si, in concluzie, operatiunea va continua", a adaugat Barak pentru postul de radio israelian, inainte sa fie audiat de Comisia pentru aparare si afaceri externe a Parlamentului, informeaza NewsIn.

"Obiectivul principal este sa schimbam situatia securitatii din sud", a precizat Barak, facand referire la orasele israeliene vizate de rachetele palestiniene lansate din Fasia Gaza.

Ehud Barak a facut aceste declaratii cu cateva ore inainte ca presedintele francez Nicolas Sarkozy sa ii intalneasca pe liderii israelieni, in cadrul unui turneu in Orientul Mijlociu.

Fortele israeliene si-au continuat in noaptea de duminica spre luni ofensiva terestra in centrul Fasiei Gaza, unde peste 510 palestinieni au fost ucisi de la inceputul conflictului declansat de Israel pentru a pune capat atacurilor cu rachete lansate de Hamas. Sprijinite de bombardamente ale artileriei si aviatiei, trupele terestre israeliene au avansat in mai multe sectoare ale teritoriului controlat de Hamas, unde intrasera sambata seara, dupa o saptamana de atacuri aeriene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.