Ministrul israelian al apararii Ehud Barak a afirmat luni ca orasul Gaza este partial incercuit, in cea de a treia zi a ofensivei terestre israeliene.

"Orasul Gaza este partial incercuit", a declarat Barak in fata Comisiei de afaceri externe si aparare din Parlament, reunita in mod exceptional in sedinta publica.

Declaratia ministrului apararii confirma descrierile facute de martori, potrivit carora blindate israeliene opereaza la sud, nord si est de orasul Gaza, relateaza NewsIn.

Israelul a lansat in 27 decembrie o ofensiva aeriana impotriva Hamas, care controleaza Fasia Gaza, cu obiectivul de a pune capat atacurilor cu rachete comise de islamisti asupra teritoriului sau. Sambata seara, trupe israeliene au intrat in Fasia Gaza lansand faza terestra a operatiunii soldata pana in prezent cu peste 500 de morti de partea palestiniana si unul de partea israeliana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.