Un comandant militar iranian a cerut tarilor islamice sa nu mai exporte petrol statelor care sprijina Israelul, a informat duminica agentia oficiala IRNA, citata de Reuters.

IRNA nu da numele complet al militarului si functia lui, ci se limiteaza sa il citeze pe "comandantul Bagherzadeh" care spune ca petrolul este "unul dintre cele mai puternice elemente de presiune" asupra celor din Occident care sprijina statul israelian in "inegalul razboi" dus impotriva palestinienilor din Gaza.

"Subliniind dependenta occidentalilor de petrolul si resursele energetice ale tarilor islamice, Bagherzadeh a indemnat la intreruperea exportului de titei catre sustinatorii regimului sionist din intreaga lume", afirma IRNA.

Israelul a trecut de sambata la ofensiva terestra indreptata, in Fasia Gaza, impotriva Hamas, miscare care este sprijinita de Iran si pe care SUA si UE o considera terorista.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.