Presedintele israelian Shimon Peres a respins duminica posibilitatea incheierii unui armistitiu, in conditiile in care fortele israeliene isi continua ofensiva impotriva militantilor Hamas in Fasia Gaza, insa a dat asigurari ca Israelul nu are intentia de a ocupa acest teritoriu palestinian.

"Nu intentionam nici sa ocupam Gaza, nici sa zdrobim Hamas, ci sa zdrobim teroarea. Iar Hamas are nevoie de o lectie serioasa si reala. Acum o primesc", a spus Shimon Peres, fost sef al diplomatiei si laureat al premiului Nobel pentru pace, intr-un interviu acordat emisiunii "This Week" de la postul de televiziune ABC News, relateaza Reuters.

Peres considera ca un armistitiu nu are sanse de a opri ostilitatile. "Nu vom accepta ideea ca Hamas va continua sa traga, iar noi trebuie sa declaram o incetare a focului. Nu are niciun sens", a explicat presedintele israelian.

"Am fost atenti. Am dat dovada de retinere. Am asteptat. Le-am dat multe sanse", a adaugat Peres referindu-se la Hamas. "Ei nu pot explica de ce trag...nu pot ascunde ca reactioneaza la ordinele Iranului. Iranul are doi sateliti in Orientul Mijlociu, Hezbollahul in Liban si Hamasul in Gaza", a mai spus presedintele Israelului.

Congresmeni americani renumiti, inclusiv liderii republican si democrat din Senat, intervievati in emisiunea de stiri a postului american de televizune, si-au exprimat sustinerea fata de actiunile Israelului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.