Primul copil nascut in cea mai mare maternitate din Italia, cea din Torino, este fetita unui cuplu de romani, iar in doua provincii din Spania, primele venite pe lume anul acesta sunt doua fetite romance. Acum doi ani, un cuplu de romani a inaugurat seria nasterilor in Spania, iar primul nascut la Roma a fost tot un roman.
Seria nasterilor pe anul 2009 in patru orase italiene a fost inaugurata de romani: o fetita, Eunice, nascuta pe 1 ianuarie 2009 in maternitatea din Torino la ora 1.30, si patru baieti - unul s-a nascut la Viterbo (circa 60 km nord de Roma), unul la Perugia (circa 120 km nord de Roma), iar cel de-al treilea la maternitatea din Bologna.

Eunice este fetita unui cuplu de timisoreni, Cornelia (25 de ani) si Samuel Hasan (27 de ani), stabilit in Italia de patru ani. Eunice este al doilea copil al cuplului, cantarea la nastere 3,6 kg si n-a venit pe lume la termenul prevazut de medici - 20 decembrie 2008 -, ci a "asteptat" noul an si a primit cadou din partea conducerii spitalului o uriasa jucarie de plus. O astfel de jucarie a primit si ultimul copil nascut in 2008, tot o fetita, botezata Sira Mimika, venita pe lume tot in maternitatea torineza din mama romanca si tata albanez.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.