Lumea se poate astepta in 2009 la un an al pacii si calmului, dar astrologii chinezi si maestrii feng shui prezic ca pana la o imbunatatire a situatiei economiei mondiale drumul va fi lung, relateaza AFP.

Dupa un an al Cocosului marcat de o criza fara precedent din anii '30, anul Boului se prezinta ca unul mult mai putin agitat. "Solul reprezinta o gradina, simbol al armoniei, al relaxarii si refacerii", a explicat Raymond Lo, expert in feng shui din Hong Kong.

Feng shui este o arta chineza ce cauta sa echilibreze energiile din jurul oamenilor studiind cinci elemente: aurul, lemnul, apa, focul si solul, fiecare avand doua fatete, yin si yang, care se compenseaza reciproc.
Lo spune ca presedintii american Barack Obama si francez Nicolas Sarkozy pot fi asociati unui "sol yin" si sunt, prin urmare persoane "care prefera pacea in locul razboiului". El a enumerat alte personalitati similare, cunoscute pentru "contributia lor la stiinta si umanism", cum ar fi Leonard de Vinci, Charles Darwin, Abraham
Lincoln sau Sigmund Freud.

Potrivit expertului, nici Obama, nici alti lideri nu vor reusi din pacate sa redreseze situatia economica in 2009, pentru ca focul - motorul activitatii financiare - va fi un element ce va lipsi o buna parte a anului.

"Va fi un an in care Obama isi va instala guvernul fara sa realizeze cu adevarat ceva. Pietele vor progresa un pic in primele luni, dar revigorarea va fi de scurta durata", prezice Lo.

Calendarul chinez se bazeaza pe cicluri de cate 60 de ani, iar noul an ar putea, spune Lo, sa dea semnalul pentru o noua ordine mondiala, asa cum s-a intamplat in 1949, cand Mao Tse-dung a instalat regimul comunist chinez.

Anul Boului va fi, potrivit lui Lo, favorabil meseriilor avand legatura cu lemnul (hartia, media, divertismentul, energia, moda, transportul aerian). Lo prevede, de asemenea, mari succese in lupta impotriva incalzirii climatice.

Mak Ling-ling, o celebra astroloaga si maestra feng shui, prevede si mai multe dificultati economice, mai ales in Occident. Totusi, daca cei mai puternici vor suferi, indivizii care ies mai putin in evidenta ar putea, spunea ea, sa traga o carte castigatoare prin ideile lor originale si prin initiativa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.