Sute de turisti din statiunea de iarna Aspen din Statele Unite, frecventata de elita americana, au fost evacuati in noaptea de Anul Nou in urma unei alerte cu bomba, principalul suspect fiind gasit mort joi dimineata.

Doua pachete suspecte, insotite de mesaje de amenintare, au fost descoperite miercuri dupa-amiaza in apropiere de bancile din statiunea din muntii Stancosi, aflata la 250 de kilometri la sud-vest de Denver, informeaza NewsIn.

Saisprezece complexe din centrul orasului au fost evacuate, restaurantele au fost inchise, iar festivitatile prevazute au fost anulate. O unitate de genisti a politiei a neutralizat rapid pachetul, care continea bombe artizanale.

Potrivit unui purtator de cuvant al politiei din Aspen, Stephane Dasaro, principalul suspect, un barbat in varsta de 71 de ani originar din localitate, a fost gasit mort joi dimineata. El a fost identificat in imaginile filmate de camerele de supraveghere ale bancilor, iar politia emisese miercuri un aviz de cautare a suspectului.

Acesta a murit din cauza unei rani la cap provocate de o arma de foc, iar dovezile sugereaza ca barbatul s-a sinucis, potrivit sefului adjunct al politiei din Aspen, Bill Linn, citat de ziarul local Aspen Times. Potrivit cotidianului, suspectul se numea Jim Blanning si a mai avut probleme cu politia din Aspen. Se pare ca barbatul, care a crescut in aceasta statiune de munte, era nemultumit de evolutia localitatii, devenita una dintre zonele favorite ale vedetelor de la Hollywood. Printre altii, Kevin Costner detine o ferma in aceasta regiune.

Ordinul de evacuare, care a fost anulat abia joi dimineata, a distrus petrecerea de revelion a sute de persoane si a provocat pierderi financiare comerciantilor, in conditiile in care Aspen este ocupata in intregime in timpul sarbatorilor de iarna.

Un directot al unui hotel, prezentat de Rocky Mountain News drept Shad, a afirmat ca evacuarea a intervenit in cel mai prost moment cu putinta. "Este cel mai rau lucru care ni se putea intampla. Dupa 4 iulie (ziua nationala a Statelor Unite - n.red.), acum este cea mai proftabila perioada din an", a explicat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.