Herman Rosenbalt i-a marturisit agentului sau literar ca pasaje importante din lucrare nu sunt adevarate, astfel ca editura Berkley Books, parte a grupului editorial Penguin, a anulat publicarea cartii "Angel at the Fence, The True Story of a Love that Survived".

Autorul, in varsta de 79 de ani, invitat de doua ori la emisiunea lui Oprah Winfrey pentru a relata povestea de iubire care urma sa aduca si cartii celebritate, sustinea ca si-a cunoscut sotia cand aceasta arunca in el cu mere, peste gardul unui lagar de concentrare nazist din Germania, insa, la scurt timp dupa, a reiesit ca povestea de iubire fusese inventata cu mult timp in urma, pentru un concurs la un ziar local.

Cartea relateaza cum autorul, la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, s-a mutat la New York si, din intamplare a cunoscut-o pe Roma Radzicki. Cei doi s-au casatorit, apoi, la scurt timp, iar Roma s-a dovedit a fi cea care arunca merele peste gard. Potrivit marturisirilor lui Rosenbalt, experientele din lagar prezentate in carte sunt adevarate, in schimb tot ce tine de povestea de iubire este pura fictiune.

Cartea continua seria de memorii descoperite ulterior ca falsuri, care ar putea pune sub presiune editurile, pentru verificarea veridicitatii relatarilor. In acelasi timp, acest gen de povesti fictive nu face decat sa irite comunitatile de supravietuitori ai Holocaustului si sa dea apa la moara celor care il neaga, spune unul dintre profesorii de la Modern Jewish Holocaust Studies University din Atlanta.

Cu toate acestea, presedintele Atlantic Overseas Pictures, Harris Salomon, a anuntat intentia de a incepe filmarile pentru o productie cinematografica de 25 de milioane de dolari, care sa aiba la baza cartea lui Herman Rosenbalt.