Liderul Hamas Khaled Meshaal este dispus sa semneze un acord de incetare a focului pentru Gaza, care ar prevedea ca Israelul sa renunte la atacuri si la blocada impusa asupra teritoriului, a anuntat luni Senegalul, care asigura presedintia Organizatiei Conferintei Islamice.

Potrivit Ministerului senegalez de Externe, propunerea a fost facuta intr-o discutie telefonica intre Meshaal si presedintele senegalez Abdoulaye Wade, duminica seara.

"Liderul Hamas a spus ca este dispus sa semneze un astfel de acord, intr-un loc care sa fie ales de comun acord", potrivit ministerului, informeaza NewsIn.

Potrivit ministerului, Wade a propus "un armistitiu definitiv intre Israel si Hamas, prin semnarea unei intelegeri care sa angajeze Hamas in respectarea imediata a unui armistitiu, in schimbul incetarii focului de catre Israel si a ridicarii totale a blocadei impuse asupra Fasiei Gaza".

Intr-un comunicat separat, Wade a calificat raidurile israeliene drept "inacceptabile".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.