Israelul a decis mobilizarea a mii de rezervisti, a anuntat duminica un responsabil israelian de rang inalt, in conditiile in care Israelul ameninta cu lansarea unei ofensive terestre in Fasia Gaza, relateaza NewsIN

"Cabinetul a aprobat mobilizarea a mii de rezervisti. Aceasta mobilizare vizeaza unitati de lupta si unitati de aparare", a declarat acest responsabil, la incheierea reuniunii saptamanale a guvernului.

Ministrul israelian al apararii, Ehud Barak, citat de purtatorul sau de cuvant, declarase anterior ca o operatiune terestra impotriva Hamasului este posibila. "Suntem pregatiti pentru orice eventualitate. Daca este nevoie sa desfasuram trupele pentru a ne apara cetatenii, vom face acest lucru", a declarat Barak, citat de purtatorul sau de cuvant.

"Tsahal (armata israeliana) isi va extinde si aprofunda operatiunile in Fasia Gaza, daca va fi necesar", a subliniat Barak. "Ar trebui sa se stie ca aceste actiuni nu vor fi de scurta durata si ca nu va fi usor, insa vom da dovada de hotarare", a adaugat el.

Premierul in exercitiu, Ehud Olmert, a declarat la inceputul reuniunii guvernamentale ca obiectivul operatiunii din Fasia Gaza este "de a le permite cetatenilor din sudul Israelului sa duca o viata normala dupa ani de zile de atacuri continue cu rachete si mortiere".

Potrivit presei israeliene, armata a inceput sa mobilizeze trupe in apropiere de Fasia Gaza. Un purtator de cuvant militar a refuzat sa comenteze informatia.

Circa 280 de palestinieni au fost ucisi, majoritatea politisti Hamas, si mai mult de 600 au fost raniti, in raidurile aeriene efectuate incepand de sambata de Hamas in Fasia Gaza, potrivit unui bilant recent al serviciilor de urgenta din teritoriul palestinian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.