Cel putin cinci avioane de vanatoare israeliene au survolat duminica, la altitudine joasa, sudul Libanului, teritoriu care a fost vizat de o misiune de recunoastere si pe timpul noptii, a anuntat un oficial din fortele de securitate libaneze

"Cel putin cinci avioane au survolat regiunea Bint Jbeil (124 kilometri sud de Beirut) si s-au orientat spre orasul-port Tyr", situat mai spre nord, a precizat oficialul citat, relateaza NewsIn.

Potrivit responsabilului citat, un avion de recunoastere de tipul MK a survolat sudul tarii in timpul noptii, "de la ora 21.00 GMT (23.00, ora Romaniei) pana dimineata".

La mai mult de doi ani de la conflictul din 2006 dintre Israel si Hezbollahul libanez, care a devastat sudul Libanului, tensiunea se resimte in continuare in aceasta zona. Liderul miscarii siite, Hassan Nasrallah, care urmeaza sa se pronunte duminica seara cu privire la operatiunea Israelului asupra Fasiei Gaza, a amenintat cu "distrugerea" statului israelian in cazul unui nou conflict.

Potrivit statului israelian, Hezbollah "si-a triplat puterea in ceea ce priveste armele de foc" de la cel mai recent conflict.

Operatiunea de survolare constituie o incalcare a rezolutiei 1701 a Consiliului de Securitate al ONU, care a pus capat in august 2006 razboiului de 34 de zile In opinia ONU, aceste operatiuni de survolare submineaza credibilitatea Fortei interimare a ONU din Liban (FINUL), desfasurata in sud, la frontiera cu Israelul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.