Un test al unei rachete intercontinentale Bulava s-a soldat marti cu un esec, aceasta explodand in aer dupa lansare, au declarat surse militare citate de AFP.

"Lansarea a avut loc la 6.00, ora Moscovei (5.00, ora Romaniei), de pe submarinul nuclear Dmitri Donskoi, din Marea Alba, spre poligonul Kura din Kamceatka. Lansarea s-a soldat cu un esec", a declarat o sursa de la baza militara rusa din Marea Alba, potrivit NewsIn.

"Dupa lansare, racheta a explodat in aer", a declarat o alta sursa, din complexul militaro-industrial rus, citata de Interfax. Potrivit Reuters, aceasta a precizat ca explozia nu a provocat pagube si nu s-a soldat cu victime.

"Suntem pe punctul de a analiza rezultatele lansarii", a declarat, la randul sau, purtatorul de cuvant al Marinei, Igor Digalo, citat de AFP.

Rachetele Bzulava, cu o raza de actiune de 8.000 de kilometri, vor fi instalate pe toate submarinele nucleare ruse incepand din anul 2009. Racheta a fost testata pentru prima oara in septembrie 2005, dar patru sau cinci teste s-au soldat cu esecuri, potrivit presei ruse.

Rusia a sporit in ultimele luni numarul testele cu rachete balistice intercontinentale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.