Georgia a lansat in noaptea de 7 spre 8 august o ofensiva militara impotriva Osetiei de Sud, careia Rusia i-a ripostat trimitand masiv trupe in teritoriul georgian.

O ancheta parlamentara desfasurata in Georgia a conchis joi ca Guvernul a comis "erori grave" in timpul razboiului din august cu Rusia, relateaza MEDIAFAX.

Comisia de ancheta parlamentara a "dezvaluit erori grave comise de Guvernul georgian in punerea in aplicare si in gestionarea politicii de securitate nationala si in gestionarea militara" din timpul razboiului, potrivit unui raport publicat pe site-ul Parlamentului georgian.

Acest document afirma, de asemenea, ca interventia din Rusia si Georgia, dupa ofensiva desfasurata de Tbilisi impotriva regiunii separatiste georgiene proruse Osetia de Sud, a fost "bine pregatita si planificata".

Presedintele Mihail Saakasvili a depus marturie, la 28 noiembrie, in direct la televiziune, in fata comisiei de ancheta.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.