Senatoarea democrata de California, Dianne Feinstein, care prezideaza comisia pentru ceremonii oficiale, a anuntat participarea acestor artisti care figureaza printre "cei mai talentati din lume, cu origini variate" pentru aceasta zi "de dimensiuni istorice".

Ceremonia de investire, ce va avea loc la Capitoliu, va incepe cu o melodie interpretata de fanfara militara "United States Marine Band", urmata de cantece interpretate de doua coruri de copii din San Francisco.

Dupa o alocutiune de bun-venit a lui Dianne Feinstein si o rugaciune spusa de pastorul evanghelic Rick Warren, va canta Aretha Franklin.

Vicepresedintele ales Joe Biden va depune apoi juramantul. Momentul va fi urmat de evolutia unui cvartet format din violoncelistul Yo-Yo Ma, violonistul Itzhak Perlamn, pianista Gabriela Montero si clarinetistul Anthony McGill. Dupa acest moment va depune juramantul si Barack Obama, care va sustine discursul de investitura.

Poeta Elizabeth Alexander, nascuta in Harlem si specialista in literatura afroamericana, va recita un poem.

Reverendul Joseph E. Lowery va rosti o binecuvantare iar imnul va fi intonat de fanfara "Sea Chanters" a marinei americane.