Parlamentul European a interzis difuzarea in incinta sa de la Strasbourg, a unui film antiislam al deputatului olandez de extrema-dreapta Geert Wilders, a anuntat europarlamentarul britanic Gerard Batten, care organizase evenimentul.

"Cu mare regret trebuie sa anunt anularea difuzarii filmului 'Fitna' in cadrul unei intalniri cu Geert Wilders care era programata astazi", a anuntat Gerard Batten, potrivit NewsIn.

"Difuzarea a fost interzisa la ordinul Conferintei presedintilor", din care fac parte presedintele Parlamentului European si presedintii grupurilor politice, a precizat el.

"Interdictia acestui film este un atac direct la adresa libertatii de expresie. Un Parlament care vorbeste fara incetare despre libertate, democratie si toleranta a demonstrat inca odata ca acestea sunt cuvinte goale atunci cand nu este de acord cu ceea ce se spune", a insistat Batten, ales al partidului britanic UKIP (UK Independance Party).

"In ziua in care Parlamentul European inmaneaza premiul Saharov (pentru libertate de gandire) militantului chinez Hu Jia, conferinta presedintilor refuza libertatea de expresie unuia dintre proprii sai membri", a mai remarcat europarlamentarul britanic.

Geert Wilders, fondatorul Partidului Libertatii (PVV, noua deputati din 150 in Olanda), a publicat pe internet la inceputul lunii martie un film de 17 minute intitulat "Fitna" ("discordie" in limba araba), destinat sa demonstreze ceea ce el considera a fi caracterul "fascist" al Coranului.

Wilders compara Coranul cu "Mein Kampf" al lui Hitler si cere interzicerea sa.

Filmul 'Fitna' de Geert Wilders; Prima parte


Filmul 'Fitna' de Geert Wilders; A doua parte


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.