Un medic irakian, declarat vinovat de complot in legatura cu atentatele ratate din Londra si Glasgow din iunie 2007, a fost condamnat miercuri la cel putin 32 de ani de inchisoare, relateaza AFP.

Bilal Abdulla, 29 ani, a fost declarat vinovat marti de complot in vederea provocarii de explozii, in timp ce coacuzatul, medicul iordanian Mohammed Asha, de 28 de ani, a fost exonerat, potrivit NewsIn.

Judecatorul Mackay de la tribunalul din Woolwich a spus miercuri, anuntand sentinta, ca Abdulla este "un extremist religios si un fanatic".

Cei doi - ambii au pledat nevinovat - au fost judecati pentrru atacuri ratate cu masini-capcana, care ar fi putut provoca sute de morti. Doua masini, pline cu bidoane de benzina, butelii de gaz si cuie, au fost descoperite la 29 iunie 2007 in West End, cartier turistic din centrul Londrei.

Potrivit anchetatorilor, o simpla problema de conexiune la detonator a impiedicat comiterea atentatelor.
A doua zi, o masina plina cu butelii de gaz, in care se afla Abdulla, a intrat in principalul terminal al aeroportului din Glasgow, fara sa explodeze.

Indianul Kafeel Ahmed, presupusul sofer al masinii, a suferit arsuri grave si a murit la spital.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.