Presedintele american George W. Bush sustine ca a renuntat la principiile economiei de piata in fata crizei, declaratie iesita din comun pentru el, potrivit AFP.
"Am renuntat la principiile economiei de piata pentru a salva sistemul economiei de piata", a spus el, pentru CNN.

Bush, aparator infocat al liberei initiative, s-a referit la interventiile statului federal, cu care a fost de acord in ultimele doua luni in conditiile crizei din domeniul imobiliar, apoi din domeniul creditului, si la interventia care se pregateste in favoarea constructorilor americani de automobile, conform NewsIn.

Bush s-a declarat "dezolat" ca a trebuit sa faca acest lucru, dar a explicat ca a decis sa vegheze "ca economia sa nu se prabuseasca".

In cadrul acestor declaratii, poate cele mai sumbre de pana acum pe tema economiei americane, el a spus ca SUA sunt intr-o "uriasa recesiune".

Libera initiativa a fost unul dintre marile principii invocate de Bush in fata liderilor internationali in aceasta toamna, pentru a se opune unei refondari complete a sistemului financiar.

"Un faliment dezordonat" al constructorilor de automobile ar putea duce la "enorme dificultati economice", a subliniat Bush, fara sa spuna cum si nici cand va incepe operatiunea de salvare in acest domeniu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.