Presedintele francez Nicolas Sarkozy a declarat marti, in ultimul sau discurs in calitate de presedinte al UE in fata Parlamentului European, ca a incercat sa miste Europa, dar ca Europa l-a schimbat.

"Am incercat sa misc Europa, dar Europa m-a schimbat", a spus el, aplaudat de eurodeputati.

"Cred intr-adevar ca fiecare sef de stat si de guvern ar avea de castigat daca si-ar asuma o astfel de responsabilitate, ar intelege ca, dincolo de ceea ce ne diferentiaza, exista lucruri care ne apropie", a adaugat el.

"Cand ai sansa ca, timp de sase luni, sa cunosti si sa fii nevoit sa iei decizii pe problemele Celor 27, castigi toleranta, spirit deschis si intelegi ca Europa este cu adevara cea mai frumoasa idee aparuta in secolul XX", a subliniat Sarkozy.

El le-a adus un omagiu eurodeputatilor. "Parlamentul a fost un elment decisiv in obtinerea de rezultate, as dori sa spun ca a fost mai usor de discutat, de lucrat si negociat cu PE decat cu - nu verau sa intru in detalii - unul sau altul", a spus Sarkozy, provocand rasete.

El a spus ca are incredere in Cehia, care va prelua presedintia UE la 1 ianuarie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.