Ciocniri intre zeci de tineri si fortele de ordine au avut loc duminica noaptea la Atena, in apropierea Facultatii de Politehnica, ocupata de o saptamana de protestatari, transmite NewsIn

Ciconirile au continuat pana la ora locala 2.30. Tinerii au incendiat circa 20 de pubele si au ridicat mici baricade, distruse rapid de politisti.

Altercatiile au inceput dupa ce tinerii au atacat sectia de politie din cartierul Exarhia, unde Alexis Grigoropoulos, in varsta de 15 ani, a fost impuscat mortal de un politist in 6 decembrie.

Pe de alta parte, persoane neidentificate au aruncat cu cocteiluri Molotov asupra unei sucursale a bancii grecesti Eurobank din cartierul Panormou, provocand stricaciuni la intrarea in agentie si la un bancomat. Alte persoane neidentificate au aruncat cu coteiluri Molotov si asupra a doua agentii ale Bancii Nationale a Greciei (BNG) si asupra unui birou al Ministerului Mediului si Lucrarilor Publice din cartierul Patission, provocand pagube materiale. In plus, doua masini de lux au fost incendiate.

Liceenii care s-au adunat in liniste sambta seara in piata Syntagma din fata Parlamentului au aprins lumanari pe care le-au asezat pe pamant si au parasit locul la rasaritul soarelui.

Potrivit politiei, 86 de arestari au fost efectuate in timpul zilei de sambata si in noaptea de sambata spre duminica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.