Numarul persoanelor fara locuinta a crescut in majoritatea marilor orase americane in 2008, in contextul somajului si crizei locuintelor si odata cu cresterea numarului de case confiscate pentru neplata ipotecilor, arata un studiu publicat vineri si citat de NewsIN

Din cele 25 de orase luate in calcul de studiul Conferintei americane a primarilor, 83% au fost afectate de o crestere a numarului celor fara locuinte. In 16 orase, doua treimi dintre localnicii intervievati afirma ca au remarcat o crestere a numarului de familii evacuate din case. In Louisville, Kentucky (sud), numarul familiilor fara locuinta a crescut cu 58% in 2008, de la 591 in 2007 la 931.

Pe de alta parte, numarul celor care apeleaza pentru prima oara la ajutorul autoritatilor pentru a se hrani a crescut de asemenea in 21 de orase si in special "printre familiile modeste afectate de cresterea preturilor alimentelor si de incetinirea economiei", adauga raportul. Ancheta nu furnizeaza cifre globale ale celor ramasi pe drumuri, dar potrivit organizatiei National Alliance to End Homelessness, in 2007, 750.000 de persoane dormeau pe strazi in fiecare noapte in Statele Unite.

Potrivit unor reprezentanti ai serviciilor sociale de la Philadelphia, "noii abonati ai bancilor alimentare sunt familii care au de lucru si copii". "Odata cu cresterea preturilor alimentelor de pana in 20%, in timp ce salariile raman neschimbate sau chiar scad, le este imposibil sa isi hraneasca familiile", continua raportul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.