Ciocniri intre tineri si fortele de ordine au izbucnit in aceasta dimineata in fata inchisorii Korydallos din Atena, cea mai mare din tara, au anuntat gardienii penitenciarului, informeaza NewsIn.

Mai multi manifestanti s-au reunit joi dimineata in fata centrului de detentie si au inceput sa arunce cu diverse obiecte in politie, a declarat un gardian, sub acoperirea anonimatului. "In inchisoare domneste linistea", a adaugat el.

Potrivit unei surse din politie, este vorba de cateva sute de manifestanti, dintre care o parte sunt liceeni. Autoritatile au folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa, iar tinerii s-au asezat in fata penitenciarului, in semn de protest.

Luna trecuta, detinutii de la inchisoarea Karydallos, situata intr-o suburbie din vestul Atenei, au intrat in greva foamei, pentru a protesta fata de supraaglomerarea si de conditiile din penitenciare.

In cartierul Exarchia, din centrul Atenei, unde se afla Universitatea Politehnica, circa 40 de tineri aruncau joi, la primele ore ale diminetii, cu pietre in scutieri, care au ripostat cu gaze lacrimogene pentru a-i dispersa.

Potrivit unei surse din politie, 15 cladiri universitare si 100 de licee din Atena si Salonic sunt ocupate de la inceputul saptamanii de studenti si tineri, in semn de protest fata de moartea lui Alexis Grigoropoulos, ucis sambata de un politist.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.