Justitia elena l-a inculpat oficial ieri seara, pentru omucidere voluntara, pe politistul care l-a ucis sambata pe adolescentul Alexis Grigoropoulos la Atena, incident care a provocat un val de violente.

Epaminondas Korkoneas, in varsta de 37 de ani, a fost inculpat pentru "omucidere voluntara" si "folosire ilegala a armei din dotare". Potrivit NewsIn, el a fost mentinut in arest preventiv, la ordinul judecatorului de instructie.

Si colegul sau, Vassilios Saraliotis, in varsta de 31 de ani, inculpat pentru complicitate, a fost mentinut in arest preventiv.

Potrivit rechizitoriului, Korkoneas l-a ucis sambata seara pe Alexis Grigoropoulos in cursul unei ciocniri intre 30 de tineri si cei doi politisti inculpati. In depozitia de miercuri, el a afirmat, insa, ca a "actionat in legitima aparare, cand tinerii au inceput sa arunce in politisti cu cocteiluiri Molotov si cu diverse obiecte, strigand ca ii vor ucide". Politistul a declarat ca si-a scos revolverul si a tras de doua sau trei ori in aer, pentru a se apara, si ca nu a vizat victima, care a fost ucisa de un glont care a ricosat.

Potrivit primelor concluzii ale autopsiei efectuate de medicul legist desemnat de politie si de un medic mandatat de familie, adolescentul a fost ucis, intr-adevar, de un glont care a ricosat, au declarat surse judiciare. Glontul "este putin deformat, ceea ce demonstreaza ca a atins o suprafata dura" inainte de a-l lovi pe Grigoropoulos in piept, ucigandu-l pe loc, a afirmat si avocatul politistilor.
Si Saraliotis a declarat ca a actionat in legitima aparare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.