Politia croata a anuntat miercuri ca a lansat in cursul zilei o ampla operatiune impotriva cercurilor mafiote din capitala, Zagrebul fiind zguduit in ultimele luni de un val de asasinate si agresiuni, relateaza AFP.

"Politia a lansat o operatiune cu tinte precise impotriva unor persoane apartinand cercurilor criminale, suspectate de implicare in mai multe acte criminale", a spus un responsabil al politiei, Krunoslav Borovec.

El a refuzat sa dea detalii despre operatiunea numita "Soc". Potrivit postului de radio, politia a perchezitionat mai multe locuinte si masini apartinand unor infractori notorii, cu antecedente judiciare.

In ultimele luni, in Zagreb au fost comise asasinate si agresiuni cu caracter mafiot, fara precedent de la independenta Croatiei in 1991. Printre cele mai grave: asasinarea in octombrie a unui jurnalist cunoscut, ucis in explozia unei bombe, si asasinarea fetei unui celebru avocat croat. Cele doua asasinate au fost comise in centrul orasului.

Autoritatile trebuie sa depuna efoturi majore impotriva crimei organizate, una dintre conditiile impuse de UE pentru ca tara sa poata adera, spre 2011.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.