Premierul britanic Gordon Brown a provocat ieri amuzament in Camera Comunelor, cand a a spus ca guvernul sau "a salvat lumea" prin planul de salvare a bancilor, o gafa salutata zgomotos de opozitie, relateaza NewsIn.

Intrebat despre recapitalizarea bancilor din Marea Britanie, premierul a raspuns ca este vorba despre "salvarea bancilor care altfel s-ar fi prabusit, nu numai ca am salvat si lumea". El a incercat sa corecteze greseala, dupa cateva momente, spunand "am salvat bancile". Insa declaratia era facuta, iar opozitia a izbucnit in ras si a lansat invective.

Presedintele Camerei Comunelor, care conduce dezbaterile din Camera Inferioara a Parlamentului, a reusit cu greu sa restabileasca linistea, care si asa a fost greu mentinuta pe durata sedintei saptamanale a premierului. "Nu numai ca am lucrat si cu alte tari pentru a salva sistemul bancar mondial, insa niciun deponent din Marea Britanie nu a pierdut bani", a spus Brown. "Poate opozitiei nu-i place ca am condus lumea spre salvarea sistemului bancar, insa asta am facut", a adaugat el.

Luand cuvantul, liderul conservatorilor David Cameron a spus: "Ei bine, este oficial, el este atat de ocupat sa vorbeasca despre salvarea lumii, incat a uitat de companiile tarii pe care o conduce".

Gordon Brown, salutat in lumea intreaga pentru planul sau curajos de salvare a bancilor britanice, a spus la jumatatea lunii octombrie ca este "doar Gordon", nu "Flash Gordon", eroul benzilor desenate care salveaza lumea. "Nu Flash, doar Gordon", a fost unul dintre sloganele campaniei lui Brown inainte de a-i succede in functie lui Tony Blair in iunie 2007. Acest slogan intentiona sa ii ofere o imagine modesta si serioasa, comparativ cu stilul predecesorului sau in functie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.