Barack Obama vrea sa refaca imaginea Statelor Unite in strainatate, in special in lumea musulmana, a declarat el intr-un interviu acordat cotidianului Chicago Tribune, care adauga ca presedintele american va sustine un discurs intr-o capitala islamica dupa investitura, relateaza NewsIn.

"Cred ca avem o ocazie unica de a reface imaginea Americii in lume si in special in lumea musulmana", spune presedintele ales in acest interviu, publicat in noaptea de marti spre miercuri pe site-ul cotidianului american.

Obama, care isi va prelua functia in 20 ianuarie, isi declara dorinta "neobosita" de a "crea o relatie de respect reciproc si de parteneriat in tarile si cu popoarele de buna-credinta care vor ca cetatenii lor si ai nostri sa prospere impreuna". Lumea "este pregatita sa auda acest mesaj", spune el.

Totusi, viitoarea sa administratie nu va da inapoi in lupta impotriva terorismului, a adaugat el, referindu-se la atentatele recente comise in India. "Mesajul pe care vreau sa il trimit este ca vom fi inflexibili in lupta impotriva terorismului si extremismului pe care l-am vazut la Bombay", continua el in interviul realizat la sediul echipei de tranzitie de la Chicago (Illinois, nord).

Fara sa il citeze direct, cotidianul scrie ca Obama "intentioneaza sa sustina un discurs important intr-o capitala islamica" in cadrul acestei politici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.