Moscova este gata sa elimine "inca de azi" vizele dintre Rusia si Uniunea Europeana a afirmat miercuri seful diplomatiei, Serghei Lavrov, citat de AFP.

"Suntem gata sa introducem un regim fara vize inca de azi", a declarat Lavrov la o intalnire cu Asociatia oamenilor de afaceri europeni de la Moscova, fara a preciza cum anume ar fi pusa in practica o asemenea masura.

Intrebat de un participant daca este posibil ca oamenii de afaceri straini sa primeasca cetatenie rusa, Lavrov a subliniat ca legea rusa nu prevede dubla cetatenie.

In acest context, el a reamintit ca ideea fostului presedinte al Comisiei Europene Romano Prodi de a suprima vizele dintre Rusia si UE este "inca de actualitate". Acordul dintre Rusia si UE in acest sens "ar fi un proiect comun stralucit, care ar dovedi dezvoltarea relatiilor" bilaterale, a continuat el.

La un summit Rusia-UE de la sfarsitul lunii iunie din Siberia, presedintele rus Dmitri Medvedev propusese discutarea unor termene si demersuri susceptibile sa accelereze procesul de eliminare a vizelor.

La randul sau, presedintele Comisiei de afaceri externe a Dumei de Stat, Konstantin Kosaciov, declarase recent ca Rusia si UE vor fi pregatite sa faca acest pas peste doi-trei ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.