Aripa dura a dreptei populiste elvetiene a revenit miercuri la putere, prin alegerea in Guvern a lui Ueli Maurer, fostul presedinte al Uniunii Democratice de Centru (UDC), un partid xenofob si antieuropean, relateaza AFP, conform NewsIn.
Dupa un vot foarte strans, aripa dura a UDC revine in Guvern, la aproape un an dupa demiterea liderului miscarii, Christoph Blocher, in 12 decembrie 2007.

Deputatii si senatorii l-au ales miercuri pe Maurer drept succesor al lui Samuel Schmid, consilier federal (ministru) insarcinat cu apararea. Schimd, demisionar, a fost membru al formatiunii de dreapta.

Potrivit sistemului de reprezentare, in vigoare in tara de la sfarsitul anilor '50, principalele partide de dreapta si de stanga sunt reprezentate in Consiliul Federal (guvern) proportional cu voturile obtinute in alegeri.

In baza acestui principiu, locul lasat vacant de Schmid trebuie sa revina UDC, principala forta politica din tara, cunoscuta pentru pozitiile sale xenofobe si pentru politica sa antieuropeana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.