Pentru prima data dupa izbucnirea crizei dintre India si Pakistan, diplomatia de la Islamabad ia in consideratie posibilitatea unui conflict militar
Gul, fost sef al serviciilor pakistaneze, neaga implicarea in atentatelede la Mumbai si acuza SUA de organizarea atentatelor de la 11 septembrie.

„Nu vrem razboi, dar suntem pregatiti daca acesta ne va fi impus. Nu vom uita responsabilitatea de a ne apara tara“, a declarat ministrul pakistanez de Externe, Shah Mehmood Qureshi. Acesta a mai anuntat ca Pakistanul nu-i va extrada in India pe cei 16 suspecti banuiti de organizarea atentatului de la Mumbai, soldat cu aproape 200 de morti. „Aceste arestari au loc in cadrul propriei noastre anchete. Chiar daca acuzatiile (indiene) impotriva lor sunt demonstrate, nu ii vom preda Indiei“, a spus Qureshi. Pakistanul a luat aceasta hotarare, in ciuda amenintarii Indiei de a recurge la represalii daca suspectii nu vor fi extradati.
Acutizarea disputei diplomatice India-Pakistan pune in pericol si operatiunile NATO din Afganistan.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.