Mai multe persoane, printre care opt romani si albanezi, au fost arestate in Salonic pentru jefuirea unor magazine din centrul orasului in timpul demonstratiilor, transmite NewsIn

Potrivit politiei, dintre cei 16 suspecti arestati in cel de-al doilea oras ca marime al Greciei, 14 sunt acuzati de furt, iar ceilalti doi de tentativa de furt. Opt sunt straini - romani si albanezi.

92 de persoane au fost arestate intr-un val de violente fara precedent care s-a inregistrat luni seara la Atena, in a treia zi de manifestatii dupa uciderea unui tanar de 15 ani de catre un politist, sambata seara, in centrul capitalei.

Suspectii au fost pusi sub acuzare marti de catre un procuror pentru delicte diverse, printre care vandalism, atacuri asupra ofiterilor de politie si jaf.

In total, 176 de persoane, dintre care 87 au fost arestate si acuzate, au fost retinute pentru a fi interogate in timpul noptii. Printre magazinele distruse si jefuite s-a numarat si cel de arme din piata Omonia, din centrul Atenei. In plus, 12 politisti au fost raniti in timpul violentelor din capitala Greciei.

Zeci de cladiri de birouri, supermarketuri, magazine, mai multe banci, doua hoteluri, cladiri ale institutiilor publice, sediul unor servicii ale Ministerului de Externe, o anexa a acestuia si pomul de Craciun au fost, printre altele, incendiate si avariate in revoltele din Atena.

Alte 10 persoane, mai ales studenti si elevi, au fost arestate pe insula Rhodos in timpul unei demonstratii care a avut loc in centrul orasului, dupa miezul noptii. Manifestantii au incendiat 30 de pubele, au distrus zeci de stalpi de iluminat, au dat foc cladirii tribunalului local si au avariat mai multe banci si cladiri.
Alte 16 persoane au fost arestate in Kozani si Kastoria pentru ca au participat la violentele de luni noaptea din cele doua orase. Dintre acestea, 15 au fost retinute in confruntarile dintre manifestanti si politie, in urma carora magazine si banci au fost distruse. Cealalta persoana a fost arestata in Kastoria, unde mai multe masini ale politiei au fost distruse.

Revolte au fost raportate si in Larissa, Corint si pe insulele Creta si Ioannina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.