Partidul presedintelui ucrainean Viktor Iuscenko a reconstituit marti o coalitie guvernamentala prooccidentala cu premierul Iulia Timosenko, asociind la alianta si o mica formatiune independenta, a anuntat presedintele Parlamentului, relateaza NewsIN

Imediat dupa alegerea sa la conducerea Parlamentului, Volodimir Litvin, seful blocului cu acelasi nume, a anuntat "formarea unei coalitii" de catre partidul prezidential Ucraina Noastra, cel al lui Timosenko si propria formatiune politica, inainte de inchiderea sesiunii plenare.

Partidul presedintelui Iuscenko, ce forma o majoritate prooccidentala cu Timosenko, s-a retras din aceasta alianta in septembrie, dupa adoptarea unor legi care reduceau prerogativele presedintelui.
Potrivit Reuters, "Aceasta coalitie parea, recent, improbabila si va trebui sa treaca testul evenimentelor", a spus un analist independent. "Nu poate fi viabila, decat daca exista schimbari in relatia dintre Iuscenko si Timosenko", a subliniat el.

Litvin, care are reputatia de negociator abil, a spus ca nu vede de ce ar fi ales alt premier. "Avem un guvern, avem un premier", a declarat el. "In mod clar, vor exista propuneri de la coalitie privitoare la componenta guvernuluui. Nu vad baze legale pentru schimbari substantiale in guvern si, mai ales, pentru schimbarea premierului", a subliniat el.

"Aceasta coalitie a fost posibila doar pentru ca este un rau mai mic pentru presedinte decat una intre Timosenko si Partidul regiunilor, prorus", a declarat un alt analist.
Analistii cred ca Timosenko si-a asigurat garantii ca va ramane in functie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.