Cel mai inalt si mai rapid montagne-russe din lume, "Kingda Ka", a fost inaugurat in parcul de distractii "Six Flags" (Sase steaguri), din Trenton, New Jersey, unde amatorii de senzatii tari pot fi propulsati in doar citeva secunde la 139 de metri inaltime, adica exact cit un imobil cu 45 de etaje. Dispozitivul cu 18 locuri atinge viteza de 205 km/h in doar 3,5 secunde, adica accelereaza de doua ori mai rapid decit un Ferrari 360 Modena si aproape la fel de repede ca un avion de vinatoare.

Trenuletul isi ia zborul pe sina strimta care se ridica la 90 de grade, pina la la o altitudine de 139 metri. Cu respiratia taiata, lipiti de barele de protectie, pasagerii coboara in viteza la sol pe o sina spiralata. Stomacul mai urca o data pina in git inainte de final, cind trenuletul traverseaza o "cocoasa de camila" de 39 metri. Turul dureaza mai putin de un minut. Amatorii de astfel de distractii din toata America au cumparat la licitatie, pe site-ul e-Bay, bilete pentru inaugurare, platind pina la 1.700 dolari pentru a se putea mindri ca au fost primii care au testat instalatia.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.