Numeroase magazine si banci din centrul Atenei au fost incendiate duminica seara si trei politisti au fost raniti de manifestati, in timp ce in Patras un politist a fost ranit si au fost incendiate masini, relateaza NewsIn.

In centrul Atenei mai multe magazine si banci au fost incendiate, iar trei politisti au fost raniti de manifestanti, in semn de protest fata de uciderea unui adolescent de catre un membru al fortelor de ordine.

La Salonic circa zece banci si magazine au fost incendiate duminica dupa-amiaza la Salonic cu cocteiluri Molotov lansate de manifestantii. Au fost vizate filialele Bancii Nationale a Greciei si bancii Emporiki, fiind avariate, de asemenea, si magazine de imbracaminte si supermarketuri. Geamurile cladirii primariei din Salonic au fost sparte.

O sursa din politie a anuntat ca politistul vinovat de moartea tanarului a fost arestat, impreuna cu un coleg, acuzat de complicitate.

Grupuri de tineri cu fetele acoperite au aruncat duminica dimineata cu pietre si coctailuri Molotov asupra fortelor de ordine in fata Facultatii de Drept din Atena, iar politia a ripostat cu gaze lacrimogene.

Alte grupuri de tineri se afla in Scoala politehnica, in cartierul Exarchia, unde tanarul Andréas Grigoropoulos, in varsta de 15 ani, a fost ucis sambata de un politist in urma unor ciocniri intre un grup de tineri si politisti.

Principalele universitati din Atena erau ocupate duminica de studenti, in semn de protest fata de moartea adolescentului, potrivit surselor din politie.

Incidentul de sambata a avut loc in momentul in care un grup de circa sase tineri au inceput sa arunce cu pietre intr-un vehicul al politiei. Cand unul dintre tineri a incercat sa arunce cu o bomba incendiara, politistul a tras. El se afla in masina politiei, conform primelor informatii furnizate de fortele de ordine.

Dupa anuntarea mortii adolescentului, mai multi anarhisti au dat foc pubelelor de gunoi din cartierul Exarchia, unde a avut loc incidentul. Ciocnirile intre politisti si grupurile de tineri anarhisti sunt frecvente in acest cartier, unde locuiesc multi contestatari.

In 1985 un tanar de 15 ani, Michalis Kaltezas, a fost omorat de un politist in acelasi cartier in timpul unei manifestatii. Incidentul a fost la originea unei serii de confruntari intre fortele de ordine si grupurile de tineri de extrema-stanga si anarhisti care au durat cativa ani.

Potrivit Reuters, cativa zeci de manifestanti au protestat violent sambata seara in centrul Atenei spargand vitrinele magazinelor, dupa ce s-a aflat de moartea tanarului. "Au iesit cu sutele pe strada, probabil pentru a se razbuna...Zeci de unitati ale politiei se aduna pentru a incerca sa controleze situatia", a declarat un oficial al politiei citat de Reuters sub acoperirea anonimatului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.