Autoritatile au spus ca au primit in urma cu citeva zile un e-mail care avertiza in legatura cu atacuri impotriva infrastructurilor aeroprorturilor, cu luare de ostatici si posibile deturnari de avioane.

Mesajul vorbeste despre data de 6 decembrie 2008, care coincide cu marcarea a 16 ani de la distrugerea unei moschei in nordul Indiei de catre extremisti hindusi, act care a dus la revolte interreligioase.

"Nivelul de securitate era maxim deja, dar, in urma atacurilor din Bombay, toate aeroporturile din vestul Indiei si cele internationale sunt in stare de alerta maxima", a spus un purtator de cuvant al Aviatiei civile.

Controalele sunt deja draconice de ani de zile, dar au fost intensificate pentru "a se evita problemele", a spus un oficial al aeroportului din New Delhi. Vineri noapte, o falsa alerta a provocat panica in acest aeroport.

La peste o saptamina de la atacurile din Bomaby, guvernul a recunoscut vineri existenta unor "probleme" in sistemele de informatii si securitate ale tarii.