Un purtator de cuvant al Guvernului de la Berlin a declarat vineri ca "fara Germania nu se poate face nimic" in Europa, in conditiile in care presa si-a exprimat uimirea ca Angela Merkel nu a fost convocata la minisummitul european de la Londra, de luni, relateaza NewsIn.
"Fara Germania nu se poate face nimic" la nivel european, a avertizat Thomas Steg, purtator de cuvant adjunct al Angelei Merkel.

"Cancelarul nu este izolat, Germania nu este izolata", a dat el asigurari.

Premierul britanic Gordon Brown ii va primi luni, la Londra, pe presedintele francez Nicolas Sarkozy si pe presedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso, pentru o reuniune consacrata crizei economice.

Ziarele germane isi exprimau vineri uimirea fata de absenta cancelarul Merkel de la reuniune, in conditiile in care din ce in ce mai multe voci din Germania si din intreaga Europa cer Berlinului un efort mai mare pentru relansarea economica.

Bundesrat, camera superioara a Parlamentului german, a aprobat vineri un pachet de masuri de sustinere cu o valoare totala de 31 de miliarde de euro, pe o perioada de doi ani. Dar acest plan, care cuprinde si reforme hotarate inainte de criza economica, pare din ce in ce mai insuficient, pe fondul degradarii rapide a situatiei economice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.