Moscova a salutat joi revenirea NATO la o pozitie "realista", dupa ce Aliantei a decis reluarea dialogului cu Rusia, potrivit unui comunicat al Ministerului rus de Externe, relateaza NewsIn.

"Desi acest proces este conditionat, suntem de parere ca Alianta revine la o pozitie realista", potrivit diplomatiei ruse.

"NATO a facut un pas spre Rusia si ar fi iresponsabil din partea noastra sa nu facem la fel", a declarat miercuri Dmitri Rogozin, dupa ce ministrii de externe ai Aliantei au decis marti reluarea treptata a relatiilor cu Rusia. NATO isi suspendase relatiile la nivel inalt cu Rusia in 19 august, la o saptamana dupa conflictul ruso-georgian.

"Rusia este gata sa participe la o reuniune informala" cu NATO, "dar aceasta nu inseamna ca nu a remarcat o schimbare fata de atitudinea unilaterala a NATO fata de regimul Saakasvili", a adaugat ambasadorul rus. "Ne vom exprima criticile fata de pozitia imorala adoptata de NATO fata de evenimentele din luna august" la aceasta reuniune, a avertizat el.

NATO a hotarat marti, intr-o reuniune de la Bruxelles a ministrilor de externe, sa deblocheze "conditional" si "progresiv" relatiile sale cu Rusia si sa se apropie de Georgia si Ucraina, in pofida opozitiei Moscovei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.