Fostul presedinte american Bill Clinton a declarat intr-un interviu pentru CNN ca va incerca sa ii fie un consilier util sotiei sale, Hillary, care va ocupa functia de secretar de stat in administratia lui Barack Obama, relateaza NewsIn

"Implicarea mea va fi la fel cu cea pe care am avut-o intotdeauna unul cu celalalt in ceea ce priveste munca noastra. In toti anii in care am fost guvernator, apoi presedinte, am discutat totul cu ea", a declarat Clinton.

"Consideram sfaturile ei nepretuite si sunt sigur ca vom discuta totul" cand Hillary va fi secretar de stat, functia pentru care a fost nominalizata luni de presedintele ales Barack Obama.

"Sunt foarte ingrijorat de o mare parte dintre provocarile importante care asteapta tara noastra si lumea. Dar deciziile vor fi, in cele din urma, ale presedintelui ales Obama", care va fi investit in functie in 20 ianuarie, a adaugat Bill Clinton.

"Voi incerca sa fiu un consilier util pentru Hillary", a asigurat acesta. "Nu cred ca voi face mai mult, decat in cazul in care Obama mi-ar cere ceva special, ceea ce eu nu imi doresc", a adaugat el.

Fostul sef al statului considera ca nominalizarea sotiei sale la conducerea Departamentului de Stat este o "decizie inteleapta" din partea lui Barack Obama, rivalul Primei Doamne in cursa pentru investitura democrata. La randul sau, Hillary Clinton a facut o "alegere buna" acceptand functia, desi "pentru ea a fost greu, pentru ca ii placea sa fie senatoare", a mai spus Bill Clinton.

Cand Barack Obama a anuntat ca i-a cerut fostei sale rivale sa devina secretar de stat, a inceput cursa pentru inlocuirea lui Hillary in Senat, iar printre cei mentionati este si Bill Clinton.

Hillary Clinton a spus ca doreste sa le multumeasca cetatenilor statului New York, care timp de opt ani i-au asigurat un loc de munca, o slujba pe care a vazut-o ca o oportunitate de a lucra pe multe chestiuni la care tine si ca retragerea din Senat va fi ceva "foarte dificil" pentru ea.

Misiunea de gasire a unui succesor in functie ii va reveni lui David Paterson, guvernatorul democrat de New York. Persoana pe care o va alege va servi timp de doi ani, inainte de alegerile speciale din noiembrie 2010, cand se va decide cine va prelua functia pentru urmatorii doi ani de mandat.

Paterson are multe optiuni, printre care cel putin opt membri ai delegatiei de New York din Camera Reprezentantilor, procurorul general al New York, Andrew Cuomo, primarul din Buffalo, Byron Brown, presedintele zonei autonome Bronx, Adolfo Carrion, seful executiv al regiunii Nassau, Thomas Suozzi, Caroline Kennedy si varul acesteia, Robert Kennedy Jr, dar si Bill Clinton.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.