Un cecen suspectat ca a omorat-o pe jurnalista rusa Anna Politovskaia, in urma cu doi ani, este dispus sa se predea, daca i se va promite un proces corect, a declarat ieri un avocat care se ocupa de acest dosar, potrivit NewsIn.

Rustam Mahmudov se ascunde de anchetatorii rusi care il suspecteaza ca a impuscat-o pe jurnalista anti-Kremlin in cladirea unde locuia in Moscova, cand se intorcea de la cumparaturi.

"Vrea sa se predea, dar are nevoie de niste garantii de securitate", a declarat avocatul Murat Musaiev in fata tribunalului central din Moscova, unde ii apara pe cei doi frati ai lui Mahmudov, acuzati ca au fost complici la crima. "A trimis aceasta cerere anchetatorilor in urma cu cateva luni", a adaugat avocatul.

Fratii cecenului neaga acuzatiile care le sunt aduse, iar parintii celor trei au declarat ca acestia sunt nevinovati.

Asasinarea Annei Politovskaia a provocat iritarea Occidentului, unde era cunoscuta pentru reportajele despre incalcari ale drepturilor omului realizate in timpul celui de-al doilea razboi dintre rebeli si fortele ruse, care a inceput in 1999 in Cecenia.

Procesul in care sunt judecati fratii lui Rustam Mahmudov si un alt barbat, pentru participarea la asasinat, este considerat un test pentru sistemul judiciar din Rusia, care a esuat pana in prezent sa condamne suspecti in cazuri de crima.

Pe de alta parte, familia jurnalistei a declarat ca dosarul este incomplet, deoarece nici principalul suspect, nici persoana care a ordonat asasinatul nu au fost arestate.

Duminica, procurorul general rus a declarat ca echipa lui se apropie decapturarea suspectilor, despre care cred ca au fugit din tara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.